Cover
»«

Héray Márton beöltözése

2017. április 23-án Héray Márton Benedek FSO, Lelki Családunk novíciusa Szent Szövetséget kötött Jézus Szentséges szívével Budapesten, a wekerletelepi Munkás Szent József plébániatemplomban. Az alábbiakban tőle olvashatunk egy rövid tanúságtételt, hogy mit jelent számára ez az elköteleződés.

A kórusruha felöltése
Héray Márton FSO és Héray András FSO

"Adjatok hálát az Úrnak, mert jó, mert jósága örökké megmarad" - a napi szentmise ezen szavaival kezdte szentbeszédét Erdő Péter bíboros atya a wekerletelepi Munkás Szent József templomban húsvét második vasárnapján. Az Úr jósága gyakran az apró részletekben mutatkozik meg. Egy ilyen apró részlet volt számomra maga a nap, amelyen szövetséget köthettem Jézus Szent Szívével: Isteni Irgalmasság vasárnapja. Isten irgalmassága mutatkozik meg az Istennek szentelt életre való meghívásban is. "Isten irgalmas szeretetében meghívott téged arra, hogy a mennyek országáért nőtlen maradj." - ahogy azt a püspök mondja az Istennek szentelő imádságban a novíciusnak. Ebben az évben erre a napra esett Szent Adalbert (ápr.23.) vértanú püspök ünnepe.

Egy hasonló apró, de fontos részlet volt számomra a hely is. Hiszen 19 évvel ezelőtt ebben a templomban öltötte fel Lelki Családunk fehér kórusruháját bátyám, András atya is. A Jóisten ma is megszólít testvéreket, hogy egész életüket neki szentelve kövessék Őt! Ez a meghívás ugyan egy egészen személyes esemény, de igazán akkor teljesedik ki, ha annak örömét mások is megtapasztalhatják. Ezért nagyon hálás vagyok, hogy ezt az örömöt április 23-án olyan sok emberrel megoszthattam.

Héray Márton FSO

A szentbeszéd elérhető az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye honlapján.

További képek és beszámoló az eseményről a Magyar Kurír honlapján láthatók.