Továbbiak
kevesebb

Bevezetés

Jézus követése során az Egyház gazdag lelki forrásaiból merítünk. Ezek segítenek bennünket abban, hogy az Isten iránti szeretetben növekedjünk és megújítják életünket. Belőlük nyerünk erőt a közösségben, az Egyházban és a világban teljesítendő feladatainkhoz.

Igen, jó az Úr. Fenséges Vele egységben élni. Júlia Anya

Isten igéje

Minden nap meghallgatjuk Isten igéjét, amelyben az Úr emberi szavakkal szól hozzánk. Isten igéjéről való személyes elmélkedés és közös lelki beszélgetés segít nekünk, hogy ez a gazdagság egyre jobban átjárjon minket.

Életünknek megvalósult evangéliummá kell válnia. Júlia Anya

Eucharisztia

Minden napunk középpontjában az Eucharisztia ünneplése, a szentmise áll. Ez számunkra – mint minden hívő számára – a keresztény élet forrása és csúcspontja.

A szentmise áldozat a legnagyobb, ami a Földön létezik. Júlia Anya

Zsolozsma

A zsolozsmában (Reggeli dicséret, Olvasmányos imaóra, Napközi imaóra, Esti dicséret és Befejező imaóra) Istent dicsőítjük és egyesülünk az imádkozó Egyházzal szerte a világon.

Micsoda kincs az egész Egyház ezen imádsága. Ez a Szentlélek ajándéka. Júlia Anya

Eucharisztikus szentségimádás

Jézus jelenléte az Oltáriszentségben magához vonz minket. Minden este – vagy a nap folyamán – elidőzünk közösségileg vagy egyénileg az eucharisztikus Úr jelenlétében.

A szeretetben megélt életet az Úrral való imádságos találkozásokban és beszélgetésekben kell megalapozni. Júlia Anya

Vasárnap

A vasárnapot az imádság és az elmélkedés napjaként ünnepeljük meg, az Úrban való nyugalom és öröm napjaként, Isten és az emberek szolgálatában élő család napjaként. Segíteni akarunk abban, hogy a vasárnap újra áthassa sok keresztény életét.

A vasárnap a keresztény élet középpontjában álló nap. Szent II. János Pál pápa